BLANC DE BLANCS

Cocktailbar Groot Vlaenderen - Brugge

Blanche De Bruges Brugs Tarwebier hoptail cocktail Groot Vlaenderen

INGREDIËNTEN

  • 3 cl gin
  • 3 cl citroensap
  • 2 cl aardbeiensiroop*
  • 10 cl Blanche de Bruges

GARNITUUR

  • Citroenzeste
  • Aardbei

BEREIDING

  1. Zet een cocktailglas vol ijsblokjes klaar en giet er alvast 10 cl Blanche de Bruges in.
  2. Shake 3 cl gin, 3 cl citroensap en 2 cl aardbeiensiroop* gedurende 10 seconden.
  3. Strain de cocktail over de ijsblokjes en het bier in het cocktailglas. Roer eventjes om.
  4. Garneer met citroenzeste en een halve aardbei.

*Extra: Aardbeiensiroop

  1. Combineer 250 gr aardbeien met 250 gr rietsuiker in een blender.
  2. Blend tot het mengsel smeuïg is en de suiker helemaal is opgelost.
  3. Bottel de siroop in een glazen fles. De siroop is 1 week houdbaar.