BLANC DE BLANCS
Cocktailbar Groot Vlaenderen - Brugge
INGREDIËNTEN
- 3 cl gin
- 3 cl citroensap
- 2 cl aardbeiensiroop*
- 10 cl Blanche de Bruges
GARNITUUR
- Citroenzeste
- Aardbei
BEREIDING
- Zet een cocktailglas vol ijsblokjes klaar en giet er alvast 10 cl Blanche de Bruges in.
- Shake 3 cl gin, 3 cl citroensap en 2 cl aardbeiensiroop* gedurende 10 seconden.
- Strain de cocktail over de ijsblokjes en het bier in het cocktailglas. Roer eventjes om.
- Garneer met citroenzeste en een halve aardbei.
*Extra: Aardbeiensiroop
- Combineer 250 gr aardbeien met 250 gr rietsuiker in een blender.
- Blend tot het mengsel smeuïg is en de suiker helemaal is opgelost.
- Bottel de siroop in een glazen fles. De siroop is 1 week houdbaar.