B(E)RRY ANNA
Djoelsbar - Veurne
INGREDIËNTEN
- 5 cl raspberry infused Naked Grouse Whisky*
- 1 druppel Peychaud bitter
- 1/2 cl suikersiroop
- 2 frambozen
- 3 cl citroensap
- Aftoppen Blanche de Bruges
GARNITUUR
- Frambozen
- Gezouten granola koekje
BEREIDING
- Vul een cocktailshaker met ijsblokken en giet er 5 cl raspberry infused whisky* in.
- Voeg 1 druppel Peychaud bitter en 1/2 cl suikersiroop toe.
- Doe er 3 cl citroensap en 2 frambozen bij en shake alle ingrediënten goed.
- Zeef de cocktail boven het glas en werk af met Blanche de Bruges.
- Garneer met een gezouten granolakoekje en een framboos.
*Extra: Whisky infuseren met frambozen
- Neem een potje dat afgesloten kan worden en vul het met frambozen tot helemaal bovenaan.
- Giet er de whisky over.
- Doe de pot dicht en laat de whisky gedurende 1 week trekken. Vergeet de pot niet af en toe eens te draaien tijdens het proces.
- Zeef de whisky fijn. De whisky heeft nu een smaak van framboos en de houdbaarheid is oneindig.