B(E)RRY ANNA

Djoelsbar - Veurne

Blanche De Bruges Brugs Tarwebier hoptail cocktail djoelsbar

INGREDIËNTEN

  • 5 cl raspberry infused Naked Grouse Whisky*
  • 1 druppel Peychaud bitter
  • 1/2 cl suikersiroop
  • 2 frambozen
  • 3 cl citroensap
  • Aftoppen Blanche de Bruges

GARNITUUR

  • Frambozen
  • Gezouten granola koekje

BEREIDING

  1. Vul een cocktailshaker met ijsblokken en giet er 5 cl raspberry infused whisky* in.
  2. Voeg 1 druppel Peychaud bitter en 1/2 cl suikersiroop toe.
  3. Doe er 3 cl citroensap en 2 frambozen bij en shake alle ingrediënten goed.
  4. Zeef de cocktail boven het glas en werk af met Blanche de Bruges.
  5. Garneer met een gezouten granolakoekje en een framboos.

*Extra: Whisky infuseren met frambozen

  1. Neem een potje dat afgesloten kan worden en vul het met frambozen tot helemaal bovenaan.
  2. Giet er de whisky over.
  3. Doe de pot dicht en laat de whisky gedurende 1 week trekken. Vergeet de pot niet af en toe eens te draaien tijdens het proces.
  4. Zeef de whisky fijn. De whisky heeft nu een smaak van framboos en de houdbaarheid is oneindig.